פנקייקים אמיריקאים של קית' סיגל

מצרכים 450 מ"ל ריוויון90 מ"ל שמן2 ביצים2 כוסות קמחכף סוכרכפית אבקת אפיהחצי כפית מלח1/4 כפית אבקת סודה לשתיה אופן ההכנה בקערה לערבב היטב חומרים רטובים – רוויון, שמן וביצים. בקערה נפרדת לערבב היטב חומרים יבשים – קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח ואבקת סודה לשתיה. לערבב בקיפולים עדינים בין שתי המסות ולתת לבלילה לנוח חצי שעה […]

עוגיות עבאדי של חיים פרי

מצרכים לבצק: 140 גרם (1 כוס) קמח (ר’ הערות לגרסה ללא גלוטן)1 כפית אבקת אפייה½ כפית מלח30 גרם שומשום60 מ”ל (1/4 כוס) שמן (רגיל או זית)60 מ”ל (1/4 כוס) מים אופן ההכנה בקערה שמים קמח, אבקת אפייה, מלח, שומשום, שמן ומים ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק אחיד ודי שומני. מעבירים את הבצק למשטח עבודה […]

עוגיות שלגיה של דוד קוניו

מצרכים 255 גר' שוקולד מריר75 גר' חמאה15 גר' ליקר שוקולד (אופציונלי)100 גר' ביצים (2 ביצים M)85 גר' סוכר140 גר' קמח מנופה40 גר' אבקת שקדים8 גר' אבקת קקאו מנופה3 גר' אבקת אפייהלגלגול: סוכר ואבקת סוכר אופן ההכנה מקציפים בקערת המיקסר ביצים וסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. במקביל, ממסים את השוקולד ואת החמאה במיקרו ומערבבים עד […]

עוגיות שיבולת שועל, חמוציות ושוקולד לבן של תמיר נמרודי

מצרכים 200 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר חום 2 ביצים 1 כפית מלח 2 כפיות תמצית וניל 2 כוסות קמח 1 כפית סודה לשתייה 1/2 3 כוסות שיבולת שועל 200 גרם שוקולד לבן קצוץ 200 גרם חמוציות אופן ההכנה  מערבבים במיקסר את חמאה, סוכר, תמצית וניל והביצים. מוסיפים את המלח, קמח, סודה לשתיה ושיבולת […]

נקניק שוקולד של כרמל גת

מצרכים 1 כוס סוכרחצי כוס קקאוחצי כוס חלברבע כוס יין1 כפית תמצית וניל1 כפית תמצית רום100 גרם מרגרינה/חמאה500 גרם ביסקוויטים אופן ההכנה מערבבים בסיר סוכר וקקאו ומוסיפים חלב, יין, וניל ורום. מחממים על האש תוך כדי ערבוב התערובת. כאשר הבלילה מגיעה לרתיחה והסוכר נמס, מורידים מהאש וממיסים את המרגרינה בתוך התערובת. מפוררים את הביסקוויטים ומוסיפים […]

עוגת תפוחים של אורי דנינו

מצרכים 2 ביציםשליש כוס שמן (80 מל) שליש כוס סוכר (60 גרם) תפוח גדול חתוך לקוביות קטנות שליש כוס מים (80 מל) כוס קמח תופח כפית אבקת קינמון לקראמבל: שליש כוס קמח רגיל (45 גרם) רבע כוס אגוזים /שקדים טחונים (30 גרם) כף גדושה סוכר 3 כפות שמן תהליך ההכנה מחממים תנור מראש ל 180 […]

חיתוכיות פאי אגוזים של אליקים ליבמן ז"ל

מצרכים לבצק: 1 ביצהחצי כוס סוכרחצי כוס שמןכוס וחצי קמח למלית: 3 כפות שמןרבע כוס סילאן2 כפות גדושות בדבששליש כוס סוכר200 גרם אגוזי מלך/פקאןכפית תמיצת וניל3 ביצים אופן ההכנה הכנת הבצק: לערבב את המצרכים עד ליצירת בצק ולשטח בתבנית עגולה כולל הדפנות. לחורר את הבצק עם מזלג על מנת שלא יתנפח באפיה. *לגרסת חיתוכיות עבור […]

חיתוכיות שוקולד צ'יפס של איתן מור

מצרכים 2.5 כוסות (מדידה) קמח 1 שקית אבקת אפייה ¾ כוס סוכר חום כהה ¾ כוס סוכר לבן מעט מלח 3 ביצים ¾ כוס שמן 2 כפיות תמצית וניל 1 שקית שוקולד צ׳יפס אופן ההכנה מחממים תנור לחום בינוני. מכניסים את כל המצרכים חוץ מהשוקולד לקערה, ומערבבים עד איחוד מלא. מוסיפים את השוקולד לתערובת ומערבבים […]

עוגיות פיצוץ שוקולד של גדי מוזס

מצרכים 3 ביצים1/2 כוס סוכר 350 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה 3/4 כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה 1 כוס שקדים טחונים לציפוי: 1 כוס סוכר 2 כוסות אבקת סוכר אופן הכנה ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מקציפים את הביצים וסוכר במיקסר במשך 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מוספים […]

עוגיות אגוזים של עידן אלכסנדר

מצרכים 1 חבילה מרגרינה ללא מלח בטמפרטורת החדר3/4 כוס סוכר 2 וחצי כוסות קמח רגיל 1 שקית סוכר וניל 1/2 כפית מי ורדים 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס אופן ההכנה לערבב את המרגרינה, הסוכר וסוכר הווניל במערבל מזון. להוסיף בהדרגה את הקמח, מי הורדים והאגוזים. לשטח על משטח מקומח חלק מהבצק בעזרת מערוך עד […]