עוגת גבינה של מתן צנגאוקר
מצרכים: לתחתית פירורים:חבילה וחצי של פתיבר 50 גרם חמאה למלית:3 כפות אבקת סוכרחבילת אינסטנט פודינג וניל500 מ"ל שמנת להקצפה 2 שקיות סוכר וניל500 גרם גבינה לבנה200 גרם גבינת שמנת 1 מיכל שמנת חמוצה אופן ההכנה: הכנת התחתית:מפוררים את הביסקוויטים לפירורים דקים, ממיסים את החמאה ומערבים יחד. 2/3 מהתערובת משטחים בתחתית התבנית, את השאר הפירורים שומרים לפיזור מעל העוגה בסיום […]
עוגת גבינה של עומר וונקרט
מצרכים ל 5 צלוחיות קטנות: 220 גר חמאה 125 גרם שמנת מתוקה 38% 200 גרם גבינת מסקרפונה 175 גרם גבינת שמנת 10 גר קמח כף מחית וניל 125 גרם סוכר 4 ביצים מופרדות גודלL אופן הכנה מחממים בסיר על אש נמוכה חמאה, גבינות, 80 גרם סוכר, מחית וניל, קמח, שמנת מתוקה וחלמונים. מערבלים כל הזמן. […]
עוגיות שושנים של יוסי שרעבי ז"ל
מצרכים לבצק: 1 קג קמח מנופה 2 שקיות סוכר וניל 400 גרם חמאה 9 כפות סוכר2 שמנת חמוצה גדולה9 חלמונים גרידת לימון 1 שקית אבקת אפייה 2 שמנת חמוצה גדולה למלית: 2 אינסטנט פודינג2 כוסות סוכר (כוס חד"פ שתיה קרה)9 חלבונים אופן ההכנה הכנת הבצק: לערבב את כל החומרים ביחד עד ליצירת בצק. לשים במקרר […]
עוגת תפוזים של אלי שרעבי
מצרכים 8 ביצים מופרדותכוס ורבע סוכר 2 שקיות סוכר וניל חצי כוס שמן כוס מיץ תפוזים אמיתי סחוטגרידת תפוזשתיים וחצי כוסות קמח אוסם אבקת אפייה אופן ההכנה מקציפים את החלבונים, וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל.כאשר הקצף יציב נוריד מהירות ונוסיף את החלמונים, השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז. לאחר מכן נוסיף את […]
אוזני פיל של איציק גלרנטר
מצרכים 1 ק״ג בצק עלים מוכן 1/2 כוס סוכר חום 2 שקיות סוכר וניל מעט קינמון (אופציונלי) אופן ההכנה לערבב בקערה את הסוכר חום, סוכר וניל והקינמון. לפזר על הבצק. לגלגל את הבצק פנימה עד לאמצע העלה וגם מהצד השני לגלגל לאמצע. להצמיד את שני הגלילים ולחתוך לעוגיות בעובי ס״מ. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 […]
סופלה שוקולד של עפר קלדרון
מצרכים 100 גרם קוביות שוקולד קפוא (ליצירת ליבה רכה)300 גרם שוקולד מריר200 גרם חמאה מומסת 1 כוס סוכר 1 כף קקאו 5 ביצים טרופות חצי כוס קמח תופח אופן ההכנה ממיסים את השוקולד, החמאה, הסוכר והקקאו. מוסיפים את הביצים והקמח עד לתערובת אחידה. יוצקים בכל מנג'ט חצי גובה מהבלילה ומניחים קוביית שוקולד קפוא. אופים כ […]
קוקילדה של לירי אלבג
מצרכים קוקיז שוקולד פקאן:40 גרם חמאה רכה45 גרם סוכר חום בהיר25 גרם (כחצי ביצה M) ביצה 60 גרם קמח2 גרם (שליש כפית) אבקת אפיהקורט מלח30 גרם אגוזי פקאן קלויים קצוצים25 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ גלידת וניל:כ 400 מ"ל גלידת וניל (ניתן לרכוש או להכין עצמאית אם יש לכם מכונת גלידה) קרמל מלוח:40 גרם […]
אוזני המן שוקולד צ'יפס של אלמוג מאיר ג'אן
מצרכים לכ-20 אוזני המן: 100 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)85 גרם סוכר חום דמררה50 גרם סוכר לבן¼ כפית מלח1 ביצה (בטמפרטורת החדר)225 גרם קמח לבן¼ כפית אבקת אפייהקורט אבקת סודה לשתייה100 גרם שוקולד קצוץ דק (1/2 כוס)כ-3/4 כוס נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר) אופן ההכנה מכניסים את הנוטלה למקרר בכדי שתתקרר ותהיה נוחה לזילוף. שמים […]
עוגיות ביסקוטי שקדים ואגוזי לוז של ליאור רודאיף
מצרכים ½2 כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל1 כפית אבקת אפייה1/2 כפית אבקת סודה לשתייה1/2 כפית מלח2 ביצים גודל L2 חלמונים מביצים L1 כוס (200 גרם) סוכר לבןכפית תמצית/ מחית וניל איכותית2 כפות ליקר קפה/ או ליקר אמרטו1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי לוז שלומים (אפשר עם הקליפה)1/2 1 כוסות (150 גרם) שקדים שלמים(אפשר עם […]
עוגיות מרוקאיות של דניאלה גלבוע
מצרכים 1 קילו קמח2 שקיות אבקת אפיה2 שקיות סוכר וניל2 מחמאהכוס וחצי סוכרכוס קוקוס / קמח שקדים4 ביצים5 כפות חומץ5 כפות שמן אופן ההכנה מערבבים את כל החומרים עד ליצירת בצק. מכניסים את הבצק למכונת עוגיות מרוקאיות ולסדר בתבנית. לאפות בחום של 180 מעלות 10-15 דקות עד הזהבה.