מצרכים
½2 כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גודל L
2 חלמונים מביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
כפית תמצית/ מחית וניל איכותית
2 כפות ליקר קפה/ או ליקר אמרטו
1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי לוז שלומים (אפשר עם הקליפה)
1/2 1 כוסות (150 גרם) שקדים שלמים(אפשר עם הקליפה)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים פנימה שקדים ואגוזי לוז ומערבבים .
בקערה נפרדת טורפים ביצים שלמות, סוכר וחלמונים עם וניל, עד לתערובת מעט תפוחה. מוסיפים ליקר קפה ושוב טורפים.
מאחדים עם תערובת היבשים, ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד, הבצק דביק וזה בסדר גמור.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים בינוניים, יוצרים מכל חלק נקניק ארוך בעזרת ידיים מעט רטובות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 35-30 דקות, עד שנקניקי הבצק יציבים.
מוציאים מהתנור ומצננים את הגלילים לחלוטין. כשגלילי הבצק שלנו התייצבו, מחממים תנור ל 140 מעלות, ופורסים את הגלילים לפרוסות דקות ככל שניתן (הכי נח עם סכין לחם) מניחים את פרוסות העוגיות שוכבות על תבנית התנור, כשהן צמודות אחת לשניה (אין צורך לשמור על רווחים העוגיות לא גודלות). אופים שוב בתנור למשך 30-25 דקות, עד שהן יבשות לגמרי . מצננים לגמרי! ורק אז מגישים.
שומרים את העוגיות בכלי אטום.