קוקילדה של לירי אלבג

מצרכים

קוקיז שוקולד פקאן:
40 גרם חמאה רכה
45 גרם סוכר חום בהיר
25 גרם (כחצי ביצה M) ביצה 
60 גרם קמח
2 גרם (שליש כפית) אבקת אפיה
קורט מלח
30 גרם אגוזי פקאן קלויים קצוצים
25 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ

גלידת וניל:
כ 400 מ"ל גלידת וניל (ניתן לרכוש או להכין עצמאית אם יש לכם מכונת גלידה)

קרמל מלוח:
40 גרם סוכר
5 גרם סירופ גלוקוז (אפשרי, מסייע לשמירה על מרקם נוזלי יותר)
60 גרם שמנת מתוקה
10 גרם חמאה
קורט מלח

גלסאז' שוקולד פקאן:
175 גרם שוקולד מריר
175 גרם שוקולד חלב
100 גרם שמן קנולה או חמניות
75 גרם אגוזי פקאן קלויים קצוצים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 230 מעלות צלזיוס.
מכינים את הקוקיז: בקערה בינונית מערבלים ביחד חמאה וסוכר, מוסיפים את הביצה ומערבלים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבלים לקבלת בצק רך. 
מוסיפים את הפקאן השוקולד ומערבלים קלות. מכסים ומכניסים למקרר ל 15 דקות.


יוצרים מהבצק 6 כדורים במשקל 35 גרם האחד, מניחים בתבנית סיליקון או ברינגים משומנים המונחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים כ 4-5 דקות, רק עד שהעוגיות מזהיבה קלות, לא אופים אפייה מלאה.

מוציאים מהתנור וכשהעוגיות עדיין חמות יוצרים בתוכן מעין שקע כשהמסגרת נשארת גבוהה, ניתן לעשות שימוש בתחתית של כוס קטנה למשל. מצננים לטמפ' החדר ומחלצים מהתבנית/רינגים.
יוצרים 6 דסקיות גלידת וניל באמצעות שימוש באותו גודל בדיוק של תבנית שקעים/רינגים בהם עשינו שימוש לעוגיות (אני פשוט מנקה את הרינגים ועושה בהם שימוש לגלידה). דוחסים גלידה לרינגים או לשקעי התבנית ומקפיאים (כשעתיים לפחות).

מכינים קרמל: בסיר בינוני מניחים סוכר וגלוקוז (אם בחרתם להוסיף) ומבשלים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.
במקביל, בסיר קטן מביאים שמנת לסף רתיחה.לאחר הפיכת כל הסוכר לקרמל, יוצקים את השמנת הרותחת לסיר הקרמל דרך מסננת. תשומת לב! בשלב זה יש להיזהר משום שבמפגש של השמנת עם הקרמל המסה מבעבעת ועולה למעלה. כדאי להסיר לכמה שניות את הסיר ממקור החום, כדי שהקרמל לא יגלוש. מחזירים למקור החום לכמה שניות תוך ערבוב נמרץ עד לקבלת קרם חלק.


מסירים ממקור החום, מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים עד שהמסה חלקה. לקבלת קרם חלק מאוד מומלץ לטחון עם מוט בלנדר. מצננים לטמפ' החדר.

הרכבה

מסדרים את העוגיות על קרש חיתוך מרופד בנייר אפייה, יוצקים לכל שקע שיצרנו בעוגייה קרמל מלוח, כך שהקרמל מגיע עד לגובה פני העוגייה. מכניסים למקפיא לכמה דקות.

מחלצים את דיסקיות הגלידה מהתבנית/רינגים, מניחים על משטח מרופד בנייר אפייה, מצמידים לכל דיסקית מקל קרטיב ומחזירים למקפיא לכמה דקות. זה הזמן לשדך את הגלידה לעוגייה – על כל עוגייה מניחים דיסקית גלידה, כך שמקל הקרטיב נמצא בין שתי הדיסקיות ונדבק לקרמל. מהדקים קלות ומכניסים להקפאה (כשעתיים לפחות).

מכינים את גלסאז' השוקולד: על בן מארי ממסים את השוקולד, מסירים ממקור החום ומוסיפים את השמן, מערבבים עד לקבלת גלסאז' חלק. מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים, מערבבים ויוצקים את הגלסאז' לכלי צר וארוך, כזה שקוקילידה יכולה להכנס אליו.
טובלים כל קוקילידה בגלאסז', מנערים קלות שאריות ומניחים על משטח מרופד בנייר אפייה. מחזירים להקפאה וטורפים.

לגרסה כשרה לפסח:

להחליף 60 גרם קמח ב30 גרם קמח שקדים + 30 גרם קמח תפוחי אדמה

מתכון באדיבות שרון היינרייך 

שתפו את המתכון של לירי
לירי אלבג (19)

לירי נולדה וגדלה בישוב קהילתי מתן בדרום השרון. ילדה שאוהבת את החיים, אוהבת ים וטבע, אוהבת לטייל ולראות תרבויות בעולם. חוקרת מסעדות, תמיד מאחורי המצלמה. אוהבת עיצוב ואופנה ובעלת אוסף מרשים לנעליים.

לירי אופטימית שתמיד רואה את הטוב, מסתדרת עם כולם וקוראת סיטואציות חברתיות. לירי נחטפה מנחל עוז מוקדם בבוקר. ההודעה האחרונה למשפחתה ״ירו עלינו לא נפגעתי״ ומאז נותק הקשר.

שם מלא לתפילה | לירי רבקה בת שירה

הכנתם את המתכון של לירי?

אל תשכחו לצרף את הסיפור של לירי.

ניתן להוריד את הגלויה המעוצבת בלחיצה על הכפתור:

המתכונים שהכנתם

שלחו לנו תמונה של העוגיות ותייגו אותנו ואת עמוד המשפחה, הפיצו את הסיפור שלהם וביחד נדאג שכולם יזכרו שהם עדיין שם.