מצרכים
לבצק:
140 גרם (1 כוס) קמח (ר’ הערות לגרסה ללא גלוטן)
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
30 גרם שומשום
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן (רגיל או זית)
60 מ”ל (1/4 כוס) מים
אופן ההכנה
בקערה שמים קמח, אבקת אפייה, מלח, שומשום, שמן ומים ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק אחיד ודי שומני.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומעבדים עוד כמה רגעים עד שהוא אחיד ונוח לעבודה. אם הבצק דביק מדי – מוסיפים מעט קמח.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומגלגלים כל פיסת בצק לרצועה ארוכה ודקה. חותכים לרצועות קצרות באורך 8-10 ס”מ וסוגרים לצורת עיגול. מניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק ליצירת כל העוגיות.
מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את העוגיות במשך 15-25 דקות או עד הזהבה עמוקה.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בצנצנת אטומה.
הערות, הארות ותוספות:
- גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
- גרסה קצת יותר בריאה: משתמשים בקמח מלא או קמח כוסמין במקום הקמח הלבן באותה כמות. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף טיפה נוזלים כדי שהבצק לא יהיה יבש מדי.
- לעוגיות בטעם זעתר: מוסיפים כפית זעתר יבש לבצק.
- לעוגיות חריפות: מוסיפים ½ כפית צ’ילי גרוס לבצק.
- במקום שומשום רגיל אפשר להשתמש בשומשום מלא או שחור או אפילו קצח לגיוון טעמים.
- העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה עד 10 ימים.