מצרכים
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שקדים טחונים
לציפוי:
1 כוס סוכר
2 כוסות אבקת סוכר
אופן הכנה
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מקציפים את הביצים וסוכר במיקסר במשך 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס.
מוספים קמח, אבקת אפיה ושקדים טחונים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. במהלך הצינון הן מתקשות.