עוגיות פיצוץ שוקולד של גדי מוזס

מצרכים

3 ביצים
1/2 כוס סוכר
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שקדים טחונים

לציפוי:

1 כוס סוכר
2 כוסות אבקת סוכר

אופן הכנה

ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מקציפים את הביצים וסוכר במיקסר במשך 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס.

מוספים קמח, אבקת אפיה ושקדים טחונים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.

מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. במהלך הצינון הן מתקשות.

לגרסה כשרה לפסח:

להחליף 3/4 כוס קמח בחצי כוס קמח מצה + רבע כוס קמח תפוחי אדמה

מתכון באדיבות המשפחה

שתפו את המתכון של גדי
גדי מוזס (80)

גדי הוא ממקימי קיבוץ ניר עוז, וגר בו כבר מעל 60 שנה. אבא וסבא למופת, שמקדיש לנכדיו זמן רב ומנצל אותו לבלות איתם ולדבר איתם על נושאים רבים ומגוונים. גדי אוהב מאוד משקה טוב ומשהו מתוק ליד, עדיף שוקולד או גלידה, ועוגיות אלו אהובות עליו במיוחד. הוא אגרונום במקצועו, ורבים מחקלאי הדרום גדלו על ברכיו. הוא מומחה מוערך בתחומו בארץ ובעולם, ולפני כמה שנים יחד עם חבריו מניר עוז שתלו כרם והקימו יקב שבו ייצרו יין לצריכה עצמית.

גדי נחטף מקיבוץ ניר עוז יחד עם בת הזוג שלו ב 18 השנים האחרונות אפרת כץ, שנרצחה בשדות הקיבוץ בדרך לעזה, ועם בתה דורון והנכדות רז ואביב אשר שוחררו משבי חמס אחרי 49 ימים נוראיים.

הכנתם את המתכון של גדי?

אל תשכחו לצרף את הסיפור של גדי.

ניתן להוריד את הגלויה המעוצבת בלחיצה על הכפתור:

המתכונים שהכנתם

שלחו לנו תמונה של העוגיות ותייגו אותנו ואת עמוד המשפחה, הפיצו את הסיפור שלהם וביחד נדאג שכולם יזכרו שהם עדיין שם.