מצרכים
לבצק:
1 ביצה
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח
למלית:
3 כפות שמן
רבע כוס סילאן
2 כפות גדושות בדבש
שליש כוס סוכר
200 גרם אגוזי מלך/פקאן
כפית תמיצת וניל
3 ביצים
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
לערבב את המצרכים עד ליצירת בצק ולשטח בתבנית עגולה כולל הדפנות. לחורר את הבצק עם מזלג על מנת שלא יתנפח באפיה.
*לגרסת חיתוכיות עבור משלוחי המנות – לשטח בתבנית מרובעת/מלבנית במקום.
לאפות בתנור שחומם מראש 10-15 דקות ב-180 מעלות.
הכנת המלית:
ממיסים בסיר על אש נמוכה שמן, סילאן, דבש וסוכר עד ליצירת תערובת אחידה. מוסיפים אגוזים ותמצית וניל ומכבים את האש.
מחכים שיצטנן מעט ומוסיפים את הביצים ומערבבים במהירות. משטחים את המלית על הבצק האפוי ואופים בין 15-20 דקות נוספות.
*לגרסת חיתוכיות עבור משלוחי המנות – אחר האפייה נותנים להצטנן לחלוטין ולחתוך לקוביות.