עוגיות שלגיה של דוד קוניו

מצרכים

255 גר' שוקולד מריר
75 גר' חמאה
15 גר' ליקר שוקולד (אופציונלי)
100 גר' ביצים (2 ביצים M)
85 גר' סוכר
140 גר' קמח מנופה
40 גר' אבקת שקדים
8 גר' אבקת קקאו מנופה
3 גר' אבקת אפייה
לגלגול: סוכר ואבקת סוכר

אופן ההכנה

מקציפים בקערת המיקסר ביצים וסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

במקביל, ממסים את השוקולד ואת החמאה במיקרו ומערבבים עד היטב.

מוסיפים לשוקולד המומס את הליקר. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד לקערת המיקסר.

מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, אבקת שקדים, קקאו, אבקת אפייה, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (זה בסדר שהבצק מעט נוזלי, הוא יתייצב לאחר קירור).

מעבירים את הבצק להקפאה לשעה. מחממים תנור ל-170 מעלות.

מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 40 גר'. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור, מגלגלים אותו בכלי עם סוכר ומיד מעבירים לכלי עם אבקת סוכר. מניחים את העוגייה על גבי תבנית עם נייר אפייה.

אופים 10 דקות ב-175 מעלות (העוגיות נשארות פאדג'יות ורכות במרכז, ויציבות מסביב).

לאחר שהעוגיות מתקררות מעט, מעבירים לקופסא סגורה ושומרים בטמפרטורת החדר עד 7 ימים.

לגרסה כשרה לפסח:

להחליף 140 גר' קמח מנופה ב70 גרם קמח מצה + 70 גרם קמח תפוחי אדמה

מתכון באדיבות לבנת גוטליב

שתפו את המתכון של דוד
דוד קוניו (33)

דוד הוא אדם שאי אפשר לתאר אותו במילים. פשוט, מחובר לקרקע, צנוע ואבא ובן זוג מושלם. דוד הוא תאום זהה. הייתה זו הפתעה גדולה כשהוא ושרון התבשרו שיש להם תאומות זהות. דוד הוא דוד מדהים לכל האחיינים והאחייניות שלו. כמי שבעצמו עם נפש של ילד, תמיד הוא יודע להתחבר לילדים ברמה בלתי נתפסת. דוד ושרון הקימו את ביתם בניר עוז מתוך אהבה לקיבוץ, לפשטות, לשדות והאמינו שזו חלקת גן העדן הקטנה שלהם שבה יוכלו הבנות לגדול בצורה האידיאלית ביותר.

בשבת השחורה, דוד נחטף יחד עם שרון, בנותיהם בנות ה-3 אמה ויולי, גיסתו דניאל ובתה אמיליה, לאחר שעות בהן נלחם עם המחבלים על דלת הממ״ד ולאחר שביתם נשרף כליל. כולן חזרו למעט דוד. יולי ואמה צריכות את אבא שלהן, שרון צריכה את החצי השני שלה.

הכנתם את המתכון של דוד?

אל תשכחו לצרף את הסיפור של דוד.

ניתן להוריד את הגלויה המעוצבת בלחיצה על הכפתור:

המתכונים שהכנתם

שלחו לנו תמונה של העוגיות ותייגו אותנו ואת עמוד המשפחה, הפיצו את הסיפור שלהם וביחד נדאג שכולם יזכרו שהם עדיין שם.