מצרכים
255 גר' שוקולד מריר
75 גר' חמאה
15 גר' ליקר שוקולד (אופציונלי)
100 גר' ביצים (2 ביצים M)
85 גר' סוכר
140 גר' קמח מנופה
40 גר' אבקת שקדים
8 גר' אבקת קקאו מנופה
3 גר' אבקת אפייה
לגלגול: סוכר ואבקת סוכר
אופן ההכנה
מקציפים בקערת המיקסר ביצים וסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
במקביל, ממסים את השוקולד ואת החמאה במיקרו ומערבבים עד היטב.
מוסיפים לשוקולד המומס את הליקר. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד לקערת המיקסר.
מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, אבקת שקדים, קקאו, אבקת אפייה, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (זה בסדר שהבצק מעט נוזלי, הוא יתייצב לאחר קירור).
מעבירים את הבצק להקפאה לשעה. מחממים תנור ל-170 מעלות.
מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 40 גר'. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור, מגלגלים אותו בכלי עם סוכר ומיד מעבירים לכלי עם אבקת סוכר. מניחים את העוגייה על גבי תבנית עם נייר אפייה.
אופים 10 דקות ב-175 מעלות (העוגיות נשארות פאדג'יות ורכות במרכז, ויציבות מסביב).
לאחר שהעוגיות מתקררות מעט, מעבירים לקופסא סגורה ושומרים בטמפרטורת החדר עד 7 ימים.