החומרים להכנת כדורי שוקולד
100 גרם (חבילה) שוקולד מריר, אפשר גם חצי חלב חצי מריר
120 מ"ל (חצי כוס) חלב
40 גרם חמאה
2 כפות סוכר
250 גרם פירורי ביסקוויטים (פתי בר)
לציפוי – שוקולד חלב (אפשר גם מריר)
קישוט – מקלות עץ, קוקוס, סוכריות או אגוזים מקורמלים
אופן הכנה
1. ממסים ביחד שוקולד, חלב, חמאה וסוכר. ניתן להמיס במיקרו גל או בבן-מארי.
2. מוסיפים פירורי ביסקוויטים, מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומכניסים למקרר.
3. כשהתערובת יציבה מכדררים כדורים בגודל הרצוי. נועצים מקל בכל כדור ומכניסים למקפיא לשעה.
4. ממסים שוקולד חלב, טובלים כל כדור בשוקולד, מנערים קלות עודפי שוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. מיד לאחר הטבילה מקשטים.
שומרים בקירור.