עוגיות אלפחורס של איתן ויאיר הורן

מצרכים

250 גרם חמאה רכה
250 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
300 גרם קורנפלור
200 גרם קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
לימון מגורד לפי הטעם

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים אחד אחד ומעבדים עד שהתערובת אחידה.

מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת, מעבדים רק עד לבצק אחיד ויוצרים כדור. שמים במקרר למשך שעה-שעתיים להתקררות – לעבודה נוחה יותר עם הבצק.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

⁠מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 3-4 ס”מ.

⁠מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.

ממלאים את עוגיות האלפחורס: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות.
מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבת החלב תציץ מהשוליים.

מגלגלים את העוגיות בקוקוס.

מתכון באדיבות המשפחה

שתפו את המתכון של איתן ויאיר
איתן (37) ויאיר (45) הורן

יאיר, שדרן רדיו שאוהב את החיים, ידוע בחוש ההומור החד שלו. הוא עוסק בשיפוצים ובבניה בקיבוץ ניר עוז בו הוא מתגורר. יאיר נחשב לתושב מעורב בקהילת הקיבוץ - מארגן מסיבות, מפיק פעילויות בחגים ואחראי על הפאב המקומי.

איתן, נולד בארגנטינה ועלה לארץ במסגרת תוכנית "נעלה". אדם אהוב המשאיר חותם אצל כל מי שפוגש אותו. הוא עוסק בחינוך בלתי פורמלי, ועובד במשלחות פנימיות ותנועות נוער.

יאיר ואיתן הורן הם זוג אחים ארגנטינאים עם לב ענק וצחוק מתגלגל. אמנם הם עשו עלייה לארץ כבר לפני יותר מ20 שנה אבל יש מאכלים ומנהגים שהם הביאו איתם לכאן ועד היום הם חלק מהם. אחד המאכלים זה עוגיות האלפחורס המפורסמות.

ב-7 באוקטובר איתן הגיע לבקר את יאיר בקיבוץ. האחים הוגדרו כנעדרים במשך 49 יום עד שהמשפחה עודכנה כי נחטפו והם בחיים.

הכנתם את המתכון של איתן ויאיר?

אל תשכחו לצרף את הסיפור של איתן ויאיר.

ניתן להוריד את הגלויה המעוצבת בלחיצה על הכפתור:

המתכונים שהכנתם

שלחו לנו תמונה של העוגיות ותייגו אותנו ואת עמוד המשפחה, הפיצו את הסיפור שלהם וביחד נדאג שכולם יזכרו שהם עדיין שם.