מצרכים
250 גרם חמאה רכה
250 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
300 גרם קורנפלור
200 גרם קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
לימון מגורד לפי הטעם
אופן ההכנה
מכינים את הבצק: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים אחד אחד ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת, מעבדים רק עד לבצק אחיד ויוצרים כדור. שמים במקרר למשך שעה-שעתיים להתקררות – לעבודה נוחה יותר עם הבצק.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 3-4 ס”מ.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
ממלאים את עוגיות האלפחורס: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות.
מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבת החלב תציץ מהשוליים.
מגלגלים את העוגיות בקוקוס.