מצרכים
לבצק:
500 גר’ קמח (3 וחצי כוסות מדידה)
כף שטוחה שמרים יבשים (9 גר’)
1/4 כוס סוכר
200 גר’ חמאה או נטורינה לפרווה חתוכה לקוביות
כ- חצי כוס מים
1 ביצה
שקית סוכר וניל
גרידה של לימון
חצי כפית שטוחה מלח
למלית שוקולד
3/4 כוס סוכר
2 כפות גדושות קקאו
50 גר’ שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת מתוקה/קרם קוקוס
50 גר’ חמאה/נטורינה רכה
2 כפות גדושות ביסקוויט טחון או פרורי עוגיות או קמח
כפית קינמון
רום או ברנדי
חופן אגוזים טחונים או שקדים (למי שאוהב)
ביצה קטנה
אופן ההכנה
הכנת המלית:
מניחים סוכר, קקאו שמנת וחמאה בקלחת ומחממים כ- 2 דקות על אש נמוכה. כאשר הסוכר נמס מעט, מערבבים ומשלבים את השוקולד המריר עד שהוא נמס. מורידים מהאש. מקררים מעט.
משלבים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים גם את פירורי הביסקוויט,קינמון רום. מכניסים למקרר להתייצבות כחצי שעה .
הכנת הבצק :
מנפים קמח לקערת המיקסר ומשלבים את שאר המצרכים מלבד החמאה/נטורינה והמלח. מפעילים מיקסר בלישה איטית עד שהבצק מתחיל להתגבש.אם לא מתגבש להוסיף ממש עוד טיפה נוזלים (מים או חלב) ולאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את החמאה בהדרגה.
ממשיכים בלישה של 6-7 דקות עד שהבצק הופך להיות רך מאוד מעט דביק. במידת הצורך מוסיפים עוד טיפונת מים. משלבים לקראת הסוף גם את המלח.
מניחים את הבצק מכוסה בצד להתפחה של כחצי שעה (לא תופח הרבה). שלב הזה מומלץ להכניס למקרר לשעה לפחות אפשר יותר.
מחלקים את הבצק ל- 2. מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק. מורחים מחצית מהמלית על כל המלבן. מגלגלים לנקניק וחותכים ל-8 שושנים. מניחים את החלקים בתוך תבנית אישית זה לצד זה (לקבלת עוגה אחת גדולה במקום שתיים קטנות, הכניסו בתבנית 16 שושנים משני חלקי הבצק).
מתפיחים שוב כשעה. מכניסים לתנור מחומם מראש על 175 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות.