מצרכים (12-15 מאפים אישיים)
לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
40 גרם (4 כפות) סוכר
1/2 כפית מלח
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
125 גרם חמאה רכה
150 מ”ל (3/4 מכל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
למלית קינמון ופקאן:
100 גרם חמאה רכה מאוד
200 גרם (1 כוס פחות 4 כפות) סוכר חום כהה
1 כף גדושה קינמון
50 גרם פקאנים טבעיים קצוצים
לזיגוג מייפל:
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
30 מ”ל (2 כפות) מייפל
60 מ”ל (1/4 כוס) מים
להברשה: 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד קמח, סוכר, מלח, שמרים, חמאה, שמנת, וניל וביצים ולשים במשך כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק. מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (במשך כשעה וחצי). אפשר להתפיח את הבצק גם לילה שלם במקרר.
מלית קינמון ופקאן:
טורפים את החמאה הרכה עם מטרפה ידנית עד שהיא מתרככת קלות. מוסיפים סוכר וקינמון ומעבדים הכל יחד לתערובת אחידה.
עיצוב ואפייה:
מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ. מורחים את המלית בשכבה אחידה. בשלב זה מומלץ להיעזר בקלף או מרית למריחה זריזה ונוחה. מפזרים את הפקאנים הקצוצים מעל הכל.
מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. חותכים את הרולדה ל-12-15 חלקים שווים. מעבירים את המאפים לתבנית משומנת קלות. אם רוצים, אפשר להכין גם בתבנית שקעים.
מתפיחים את המאפים במשך כשעה או עד שהם כמעט מכפילים את נפחם. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את המאפים בביצה טרופה. אופים את המאפים במשך 15-20 דקות או עד שהם זהובים וריחניים.
זיגוג מייפל:
בסיר קטן שמים יחד סוכר, מייפל ומים ומביאים לרתיחה. מברישים את המאפים המוכנים בזיגוג ברגע שהם יוצאים מן התנור. מצננים כ-15 דקות בטמפרטורת החדר ומגישים חם.