שבלולי קינמון של שלומי זיו

מצרכים (12-15 מאפים אישיים)

לבצק:

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
40 גרם (4 כפות) סוכר
1/2 כפית מלח
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
125 גרם חמאה רכה
150 מ”ל (3/4 מכל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים

למלית קינמון ופקאן:

100 גרם חמאה רכה מאוד
200 גרם (1 כוס פחות 4 כפות) סוכר חום כהה
1 כף גדושה קינמון
50 גרם פקאנים טבעיים קצוצים

לזיגוג מייפל:

50 גרם (1/4 כוס) סוכר
30 מ”ל (2 כפות) מייפל
60 מ”ל (1/4 כוס) מים
להברשה: 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד קמח, סוכר, מלח, שמרים, חמאה, שמנת, וניל וביצים ולשים במשך כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק. מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (במשך כשעה וחצי). אפשר להתפיח את הבצק גם לילה שלם במקרר.

מלית קינמון ופקאן:

טורפים את החמאה הרכה עם מטרפה ידנית עד שהיא מתרככת קלות. מוסיפים סוכר וקינמון ומעבדים הכל יחד לתערובת אחידה.

עיצוב ואפייה:

מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ. מורחים את המלית בשכבה אחידה. בשלב זה מומלץ להיעזר בקלף או מרית למריחה זריזה ונוחה. מפזרים את הפקאנים הקצוצים מעל הכל.

מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. חותכים את הרולדה ל-12-15 חלקים שווים. מעבירים את המאפים לתבנית משומנת קלות. אם רוצים, אפשר להכין גם בתבנית שקעים.

מתפיחים את המאפים במשך כשעה או עד שהם כמעט מכפילים את נפחם. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את המאפים בביצה טרופה. אופים את המאפים במשך 15-20 דקות או עד שהם זהובים וריחניים.

זיגוג מייפל:

בסיר קטן שמים יחד סוכר, מייפל ומים ומביאים לרתיחה. מברישים את המאפים המוכנים בזיגוג ברגע שהם יוצאים מן התנור. מצננים כ-15 דקות בטמפרטורת החדר ומגישים חם.

מתכון באדיבות המשפחה

שתפו את המתכון של שלומי
שלומי זיו (41)

שלומי בן 41, עבד כסדרן במסיבת הנובה ברעים. שלומי הוא אדם שכל אחד היה רוצה בחברתו, כריזמטי מאוד, בעל נוכחות, חכם, דעתן, איש שיחה מרתק, אוהב לצבור ידע בכל תחום, תמיד רואה את האחר לפניו, בעל מדהים שכל אישה חולמת שתהיה לה, מפנק, דואג, אוהב, מפרגן, מפתיע, מכבד.

לפני שלוש שנים החליט להגשים חלום והתחיל ללמוד עיצוב פנים, תחום שתמיד אהב, סיים בהצלחה אך טרם הספיק לקחת את תעודת הסיום. מעדויות שקיבלנו על בוקר ה-7/10, שלומי דאג לפנות את מבלי המסיבה ברוגע ונחת, הרגיע את כל נפגעי החרדה שהגיעו וטיפל בפצועים. מתפללים ומייחלים לשובו של שלומי ושל כל החטופים.

 

הכנתם את המתכון של שלומי?

אל תשכחו לצרף את הסיפור של שלומי.

ניתן להוריד את הגלויה המעוצבת בלחיצה על הכפתור:

המתכונים שהכנתם

שלחו לנו תמונה של העוגיות ותייגו אותנו ואת עמוד המשפחה, הפיצו את הסיפור שלהם וביחד נדאג שכולם יזכרו שהם עדיין שם.