מצרכים
250 גרם חמאה קרה
200 גרם סוכר חום
100 גרם סוכר לבן
2 ביצים L
50 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
450 גרם קמח לבן
5 גרם מלח גס
4 גרם אבקת אפייה
5 גרם אבקת סודה לשתייה
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם פיסטוקים קלויים
10 קוביות שוקולד לבן
אופן ההכנה
מכניסים את החמאה ואת הסוכרים למעבד מזון עם להב קיצוץ שמתאים לבצק רטוב יחסית. סוגרים ומפעילים על תכנית Dough ליצירת קרם חמאתי מתוק.
מוסיפים את הביצים, את מחית הפיסטוק ואת המצרכים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. סוגרים ומפעילים שוב על תכנית Dough, עד שייווצר בצק מעט דביק.
מוסיפים את השוקולד הלבן ואת הפיסטוקים ומערבלים לעוד שניה בשני פולסים קצרים, רק במטרה להטמיע אותם בבצק.
בסיום מעבירים את הבצק למקפיא למשך 30 דקות, או למקרר למשך 60 דקות, כדי שיהיה נוח לעבוד איתו.
לאחר הקירור, מחלקים את הבצק ל-20 יחידות. מכניסים קוביית שוקולד לבן בין שני כדורים, מצמידים אותם ומכדררים לעיגול.מסדרים את עשרת הכדורים בתבנית עם סיליקון לאפייה, במידה ומשתמשים בנייר אפייה יש לרסס מעט שמן למניעת הידבקות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 12 דקות.
אם רוצים, אפשר ליצור זילוף גנאש לבן על העוגיות כך: ממיסים שוקולד לבן, מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את העוגיות.