מצרכים
200 גרם חמאה רכה
2.25 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
0.5 כפית מלח
1 כוס (200 גרם) סוכר חום
0.5 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
300 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכרים ומקרימים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת קרם חמאה חלק.
בקערה נפרדת טורפים בעזרת מזלג את הביצים יחד עם תמיד הווניל ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי עבודה עד שתערובת הביצים נטמעת התערובת והקרם נראה אחיד.
מוסיפים את יתרת החומרים היבשים בבת אחת- הקמח, הסודה לשתייה, המלח והשוקולד הקצוץ ומערבלים עד שהקמח נטבע בתערובת. ברגע שהקמח נטמע, יש להפסיק את פעולת המיקסר.
לוקחים מהתערובת כף גדושה (אפשר גם להשתמש בכף גלידה אם רוצים ממש עוגיות גדולות) ומניחים מעין גבעות עגולות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מומלץ לשמור עם מרווח של כארבעה ס"מ לפחות בין עוגייה לעוגייה כדי למנוע התחברות ביניהן במהלך האפיה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 185 מעלות בין 10-15 דקות, עד שהן מזהיבות. מצננים בטמפרטורת החדר בעודן על התבנית.
מאחסנים בקופסה אטומה.