מצרכים
230 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר לבן
250 גרם סוכר חום (אפשר הכל חום או הכל לבן)
חצי כפית תמצית וניל
2 ביצים
חצי כפית הל
חצי כפית קינמון
370 גרם קמח לבן (גם חצי כוסמין זה כיף)
כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
כפית מלח
350 גרם שוקולד ציפס שאוהבים
אופן ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה עם סוכרים ותבלינים עד קרם אחיד. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים לערבב עוד שתי דקות. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר המרכיבים למעט השוקולד ומוסיפים למיקסר. מערבבים ממש מעט, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עוד טיפה רק עד שלא רואים עוד קמח. שמים את התערובת במקרר לחצי שעה לפחות ונחמד גם לילה שלם.
מחממים תנור ל180 מעלות. מכדררים עוגיות בגודל שווה ומסדרים על מגש עם נייר אפייה במרווחים גדולים. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות לא מבריקות. מצננים על רשת וקוצרים מחמאות.
*אני אוהבת לכדרר את כל הבצק ולהקפיא בקופסה אטומה את כל מה שלא אפיתי. אז תמיד יש לי עוגיות לאפיה בשלוף. אני מוציאה מהמקפיא ישר לתנור ומקסימום מוסיפה לאפייה עוד שתי דקות.