מצרכים
לעוגיות:
200 גרם חמאה, רכה מאוד
80 גרם (שני שליש כוס) אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלבון
1/2 כפית תמצית וניל
35 גרם (רבע כוס) קורנפלור
185 גרם (כוס ושליש) קמח
לציפוי (לא חובה):
100 גרם שוקולד חלב/מריר, קצוץ
1 כפית שמן
אופן ההכנה:
לעוגיות: בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה עם אבקת סוכר ומלח דקותיים לקרם רך.
מוסיפים חלבון, תמצית וניל וקורנפלור ומערבלים להטמעה. מוסיפים את הקמח ומעבדים במהירות נמוכה רק עד לבצק אחיד.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן, ומזלפים פסים, עיגולים או גלים במרווחים גדולים על תבניות מרופדות בנייר אפייה. אפשר גם להיעזר במזרק לעוגיות. מקררים לשעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את העוגיות 12-15 דקות להזהבה קלה, מצננים.
לציפוי (לא חובה): ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי, מוסיפים שמן ומערבבים.
טובלים כשליש מכל עוגייה בשוקולד המומס, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים קצרות להתייצבות.