חומרים עבור בצק עוגיות שוקולד פקאן:
130 גרם סוכר חום בהיר
80 גרם חמאה רכה
40 גרם ביצה
125 גרם קמח מנופה
3 גרם אבקת אפייה (חצי כפית)
1 גרם סודה לשתייה (קורט)
3 גרם פלור-דה-סל (חצי כפית)
55 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ (70%-80%)
55 גרם אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס
חומרים עבור בראוניז שוקולד פקאן:
130 גרם חמאה
120 גרם סוכר חום בהיר
65 גרם קמח רגיל
130 גרם שוקולד מריר 70% ומעלה
35 גרם אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס
130 גרם ביצים (כ 2 ביצים גודל L)
לחיזוק שוקולד (אפשרי): דסקיות שוקולד מריר או חלב
הכנה
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מתחילים בהכנת בצק עוגיות שוקולד פקאן:
בקערה בינונית מערבלים ביחד סוכר וחמאה, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח וממשיכים לערבל. מוסיפים שוקולד ופקאן ומערבלים קלות. מכסים בניילון נצמד ושומרים בקירור.
ממשיכים בהכנת בראוניז שוקולד פקאן: ממסים חמאה ושוקולד על בן מארי או במיקרוגל ומצננים לטמפרטורת החדר.
בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר לקבלת קצף אוורירי. מוסיפים לביצים את השוקולד המומס וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים אגוזי פקאן קצוצים ומערבבים קלות.
הרכבה
ממלאים את השקעים עד מחצית מגובהם במסת הבראוניז.
מניחים על שכבת הבראוניז דסקיות שוקולד (אפשרי) ומכסים עם שכבת בצק עוגיות.
אופים כ 14-16 דקות עד ששכבת העוגיות מתחילה להזהיב בשוליים.
מוציאים מהתנור ומצננים קלות.
מחלצים מהתבנית ואוכלים כשהברוקיז עדיין חמימים, אפשר להגיש עם גלידה.