מצרכים
290 גר' חמאה
200 גר' סוכר
200 גר' סוכר חום דמררה
1 ביצה
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
400 גר' קמח
5 גר' אבקת אפייה
5 גר' מלח
200 גר' שוקולד צ'יפס לבן
200 גר' שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה עם שני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים, חלמונים ותמצית הוניל ומערבבים עד שהן נבלעות בתערובת.
מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ושוקולד צ'יפס- מריר ולבן ומערבבים קלות לקבלת בצק אחיד. רצוי לתת לבצק 20 דקות להתקרר במקפיא, אך לא חובה.
יוצרים כדורים בגודל אחיד (אני שוקלת 40 גר' בצק לעוגייה) ומניחים על מגש אפייה תוך שמירה על מרווחים (כי העוגיות משתטחות). על כל עוגייה מניחים בייגלה, שברי שוקולד, או תוספות אחרות שאוהבים.
אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות זהובות ויציבות למגע בשוליים (המרכז נשאר רך). נותנים לעוגיות 10 דקות להתקרר לפני שזוללים.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר לשבוע.