מצרכים
לבצק:
4 כוסות קמח
1+1/2 כוסות שקדים מולבנים טחונים
300 גרם חמאה קר חתוכה לקוביות
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
1 שקית אבקת אפייה (1 כף)
2 שקיות סוכר וניל (2 כפות)
1 כפית מי ורדים (מי שאוהב אבל אפשר לוותר)
למלית:
1 קופסת ממרח תמרים
1 חבילת תמרים בוואקום
1כוס אגוזים קצוצים גס
1 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
הכנת המלית
יש לבדוק שאין חרצנים בחבילת התמרים בוואקום – ניתן לחתוך אותה לקוביות ובדוק כל קובייה על ידי לישה קלה שלה. לאחר מכן לערבב במעבד המזון (או ביד) את כל חומרי המלית. אני אישית מעדיפה להעביר את כל החומרים דרך מטחנת בשר (דרך רשת החורים הבינונית).
לאחר שחומרי מלית מעורבבים היטב, יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כס"מ וחצי ומניחים על מגש.
הכנת הבצק
בקערת המיקסר מעבדים בעזרת וו גיטרה את החמאה עם הקמח,סוכר הווניל, אבקת האפייה והשקדים הטחונים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים והשמן ומעבדים עד לקבלת בצק.
יוצרים כדורים מהבצק בגודל מעט קטן מגודל של כדור פינג-פונג. מספר כדורי הבצק צריך להיות תואם למספר כדורי התמרים.
עיצוב
משטחים ביד את כדור הבצק ליצירת מעט פיתה קעורה, ומניחים במרכזה כדור תמרים. סוגרים מסביב כך שכדור התמרים עטוף כולו בבצק. מגלגלים ליצירת כדור עגול ומניחים על התבנית. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק והתמרים.
ניתן לעצב ע"י כלי מיוחד שיוצר דוגמה על הכדור החיצוני (ניתן למצוא בחנויות לציוד אפייה). ניתן לעצב גם על ידי צובטן מיוחד ולקשט מסביב.
אפייה
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות ככחמש-עשרה דקות עד להזהבה עדינה העוגיות. מוציאים ומצננים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר, עדיף לפי הגשה.