מגולגלות תמרים של עמירם קופר

מצרכים

לבצק:

1/2 קילו קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
100 גרם חמאה (או מרגרינה מזולה) בטמפרטורת החדר
1/4 כוס שמנת להקצפה (אפשר גם קצפת צמחית)
2 שקיות סוכר וניל

למלית תמרים:

ממרח תמרים
קינמון
אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

מכניסים את החמאה, הקמח, סוכר הווניל ואבקת האפייה לקערת המיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה עד שהחמאה נבלעת בתערובת היבשים ומתקבל בצק פירורי. מוסיפים את יתרת החומרים ("הרטובים") ומעבדים עד לקבלת בצק רך ונעים.

מחלקים לארבעה חלקים, מקמחים בעדינות (לא להיסחף עם הקמח) את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן דק עד כמה שניתן ברוחב של 20 ס"מ. מורחים שכבה דקה מהמלית כאשר שומרים על שול אחד נקי, האחד שבו נסיים את גלגול הבצק. מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לכיוון השול הנקי.

פורסים בעזרת סכין חדה פרוסות ברוחב של כסנטימטר וחצי מהגליל, (אני מעדיפה חיתוך אלכסוני כפי שנראה בתמונה)  ומניחים על תבנית המרופדת בנייר אפייה, כאשר שבלול המלית נראה בצד ולא מונח על נייר האפייה.

אופים בתנור שחומם מראש כ- 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט (גוון בהיר). מוציאים ומצננים ושומרים לאחר מכן בקופסה אטומה.

מתכון וצילום באדיבות רויטל עוזיאל

שתפו את המתכון של עמירם
עמירם קופר (84)

עמירם נחטף עם אשתו, נורית – ששוחררה יחד עם יוכבד ליפשיץ בסוף חודש אוקטובר. עמירם ואשתו הם ממקימי ניר עוז, הוא עבד במשך שנים ככלכלן הראשי של יישובי חבל מעון. הוא גם משורר ומלחין, הוציא מספר ספרי שירה, כתב מחזות ופרסם מאמרים בנושאי פוליטיקה וכלכלה. עמירם אב לשלושה וסב לתשעה. הוא אוהב מגולגלות תמרים שאשתו נורית מכינה. תמיד עמדה צנצנת עוגיות כל השיש עם מגולגלות תמרים, ברגע שכמעט התרוקנה הצנצנת, מיד אפתה טריות. כל הילדים, נכדים נבנו מהעוגיות האלה.

הכנתם את המתכון של עמירם?

אל תשכחו לצרף את הסיפור של עמירם.

ניתן להוריד את הגלויה המעוצבת בלחיצה על הכפתור:

המתכונים שהכנתם

שלחו לנו תמונה של העוגיות ותייגו אותנו ואת עמוד המשפחה, הפיצו את הסיפור שלהם וביחד נדאג שכולם יזכרו שהם עדיין שם.