עוגיות פיננסייר פיסטוק של אלכס לובנוב

מצרכים

120 גר' חלבונים
100 גר' סוכר
20 גר' דבש
50 גר' אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים)
50 גר' קמח מנופה
160 גר' חמאה
30 גר' מחית פיסטוק
אופציונלי: דובדבני אמרנה או פטל קפוא

אופן ההכנה

מתחילים בשריפת החמאה – בסיר קטן ממסים את החמאה על אש גבוהה וומשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהצבע שלה משתנה ונהיה בגוון חום בהיר. מורידים מהאש.

בקערת ערבוב טורפים ידנית חלבונים, סוכר ודבש עד שהסוכר נמס. מוסיפים אבקת שקדים, קמח ומחית הפיסטוק ומערבבים. מסננים פנימה את החמאה השרופה ומערבבים היטב.

מצננים 10 דקות במקפיא (כדי שיהיה נוח לעבודה) ומעבירים את לשקית זילוף. מזלפים לתבנית סיליקון משומנת. אופציונלי: בכל שקע מוסיפים כמה חתיכות קטנות של דובדבני אמרנה או פטל קפוא.

אופים 12 דקות בחום 170 מעלות (זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור). בסיום האפייה מחלצים מהתבנית על גבי נייר אפייה.

לאחר שהעוגיות מתקררות מעט, מאבקים באבקת סוכר. העוגיות המוכנות נשמרות במקרר כשבוע, מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר ולחשוב על אלכס.

לגרסה כשרה לפסח:

להחליף במרכיבים כשרים לפסח (אינו מכיל קמח)

מתכון וצילום באדיבות לבנת גוטליב

שתפו את המתכון של אלכס
אלכס לובנוב (32)

אלכס עשה את כל הדרך מרוסיה לאשקלון כשהיה בן שמונה והתאהב בעיר, בחופיה ובגלישה. אלכס אוהב לצאת לטייל בטבע בכל הזדמנות, יש לו ג׳יפ והוא חלק גדול מקהילת הג׳יפים בישראל. הוא מוביל אחריו מטיילים רבים, שדרכו לומדים להכיר את ארץ ישראל היפה.

אלכס אוהב מוזיקה ישראלית בכלל וכזאת של פעם בפרט, ללכת להופעות ולהינות מהחיים. הוא הראשון לעזור ומעל הכל הוא בעל למיכל ואבא לטום בן השנתיים ולבן נוסף הנולד בעודו בשבי.

אלכס עבד כמנהל הברים במסיבה ברעים, ולאחר 18 יום בהם הוגדר נעדר הוכרז כחטוף. לאלכס יש בעיה רפואית ברגל, והוא זקוק לטיפול תרופתי.

הכנתם את המתכון של אלכס?

אל תשכחו לצרף את הסיפור של אלכס.

ניתן להוריד את הגלויה המעוצבת בלחיצה על הכפתור:

המתכונים שהכנתם

שלחו לנו תמונה של העוגיות ותייגו אותנו ואת עמוד המשפחה, הפיצו את הסיפור שלהם וביחד נדאג שכולם יזכרו שהם עדיין שם.