מצרכים
120 גר' חלבונים
100 גר' סוכר
20 גר' דבש
50 גר' אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים)
50 גר' קמח מנופה
160 גר' חמאה
30 גר' מחית פיסטוק
אופציונלי: דובדבני אמרנה או פטל קפוא
אופן ההכנה
מתחילים בשריפת החמאה – בסיר קטן ממסים את החמאה על אש גבוהה וומשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהצבע שלה משתנה ונהיה בגוון חום בהיר. מורידים מהאש.
בקערת ערבוב טורפים ידנית חלבונים, סוכר ודבש עד שהסוכר נמס. מוסיפים אבקת שקדים, קמח ומחית הפיסטוק ומערבבים. מסננים פנימה את החמאה השרופה ומערבבים היטב.
מצננים 10 דקות במקפיא (כדי שיהיה נוח לעבודה) ומעבירים את לשקית זילוף. מזלפים לתבנית סיליקון משומנת. אופציונלי: בכל שקע מוסיפים כמה חתיכות קטנות של דובדבני אמרנה או פטל קפוא.
אופים 12 דקות בחום 170 מעלות (זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור). בסיום האפייה מחלצים מהתבנית על גבי נייר אפייה.
לאחר שהעוגיות מתקררות מעט, מאבקים באבקת סוכר. העוגיות המוכנות נשמרות במקרר כשבוע, מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר ולחשוב על אלכס.